czwartek, 3 sierpnia 2023

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z SOSEM CURRY

 


Składniki:

  • pół średniej kapusty pekińskiej
  • 5-6 połówek brzoskwiń z puszki
  • 3 łyżki suszonej żurawiny (lub rodzynek)
  • pół puszki kukurydzy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • czubata łyżeczka curry
  • sól, pieprz
Kapustę posiekać drobno. Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć gorącą wodą. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać. Jogurt połączyć z majonezem, dodać curry, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie z sałatką.

Oryginalny przepis pochodzi ze strony:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-sosem.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz