sobota, 29 lipca 2023

CHLEBEK NA SERKU WIEJSKIM


 Składniki:

  • 500g serka wiejskiego
  • 150g płatków owsianych
  • 150g otrębów owsianych (lub innych otrębów czy płatków)
  • 3 jajka
  • 30g siemienia lnianego
  • 30g orzechów włoskich lub laskowych posiekanych
  • 40g nasion słonecznika
  • kopiasta łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka miodu
Serek wiejski wymieszać z jajkami, dodać resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać (krótko). Przełożyć do formy. Wyrównać ciasto, lekko skropić wodą, posypać otrębami lub płatkami owsianymi. Piec 50 minut w 180 stopniach. 

Przepis znaleziony na Facebooku (Sałatki na każdą okazję, Anna Meyer)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz