wtorek, 23 maja 2023

KOTLETY LWOWSKIE

 Składniki:

  • 700g zmielonego mięsa z indyka lub kurczaka
  • 300g żółtego sera
  • kajzerka, namoczona z mleku lub wodzie
  • 2 żółtka (u mnie 2 jajka)
  • 2 cebule, przesmażone na maśle
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smażenia
Cebulę posiekać, podsmażyć. W misce połączyć mielone mięso drobiowe ze startym na drobnych oczkach żółtym serem. Dodać żółtka, przyprawy, kajzerkę oraz przesmażoną cebulkę. Dokładnie wymieszać. Zwilżoną dłonią formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na maśle klarowanym. 

Przepis pochodzi ze strony: 
https://walijskiepichcenie.blogspot.com/2021/02/kotlety-lwowskie.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz