czwartek, 24 listopada 2022

KOKOSOWE KULKI "RAFAELLO"


 Składniki (na 3 talerze kulek):

  • 140ml wody
  • 220g cukru (można połowę zastąpić erytrolem)
  • 250g mleka w proszku
  • 130g masła
  • migdały do nadziania
  • opakowanie wiórków kokosowych (300g?)
Wodę podgrzać z cukrem i masłem. Kiedy cukier i masło się rozpuszczą, dodać mleko w proszku, zmiksować. Wystudzić, włożyć do lodówki. Jeśli masa będzie zbyt płynna, dosypać wiórki kokosowe (dosypałam 1/3 paczki lub więcej). Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, nadziane migdałem i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce.

Przepis pochodzi z któregoś z numerów "Kobiety i życia".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz