czwartek, 29 stycznia 2015

KRUCHE CIASTECZKA JAGLANE

Składniki:

  • 250g masła
  • 250g mąki jaglanej
  • 200g wiórków kokosowych
  • 200g nerkowców (ewentualnie innych orzechów)
  • 200g cukru
  • 150g mąki kukurydzianej
  • 150g jugurtu naturalnego
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nerkowce wymieszać z jogurtem i odstawić na godzinę, dodać rozpuszczone masło i zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać resztę składników, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, papier posmarować tłuszczem, żeby ciastka się nie przyklejały. Formować rękami z ciasta kulki, spłaszczyć i rozgniatać widelcem na blasze. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200st na złoto - lekko brązowy kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz