sobota, 15 lutego 2014

KOMOSA RYŻOWA Z POREM, CUKINIĄ I CURRY

Składniki:

  • 250g quinoa (komosy ryżowej)
  • 2 cukinie
  • 1-2 pory
  • 1-2 cebule
  • kilka ząbków czosnku
  • 2-3 łyżeczki curry
  • kawałek (1cm) imbiru
  • sól (ewentualnie przyprawa typu vegeta), pieprz, oliwa
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, pora i czosnek, po chwili dodać obraną ze skóry i utartą na tarce o dużych oczkach cukinię, poddusić. Przyprawić solą, pieprzem i curry. W osobnym garnku ugotować komosę w proporcji 1:1,5, aż do całkowitego wchłonięcia się wody. Wymieszać z warzywami.

Oryginalny przepis pochodzi stąd: http://healthy-is-tasty.blogspot.com/2013/04/quinoa-curry.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz