sobota, 25 stycznia 2014

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI


Składniki:

  • 300g mąki
  • szczypta soli
  • jajko
  • 25g drożdży
  • szklanka mleka
  • łyżka cukru
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 średnie, kwaskowate jabłka
Do miski wsypać mąkę ze szczyptą soli, wlać lekko ciepłe mleko z rozpuszczonymi w nim drożdżami i cukrem, dodać resztę składników i wymieszać mikserem. Odstawić na 45-60 min do podwojenia objętości. Jabłka obrać, pokroić na ósemki, następnie na cienkie plastry, wymieszać z ciastem. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub ze słodką śmietaną.

Przepis pochodzi ze strony www.zchatynakoncuwsi.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz