czwartek, 11 maja 2023

ROLADKI TWAROGOWE Z KOKOSEM


 Składniki (na dużą blachę trzeba wziąć x2):

  • 200g twarogu
  • 80g masła
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 200g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • nadzienie: 4 łyżki cukru + 4 łyżki wiórków kokosowych
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na cienki prostokąt. Na cieście równomiernie rozprowadzić po 2 łyżki cukru i 2 łyżki wiórków kokosowych. Zwinąć jak roladę. Ułożyć miejscem złączenia na spodzie, lekko docisnąć. Pokroić na mniej więcej jednakowe kawałki. Piec ok. 20 min w temp. 180 stopni. Można podawać posypane cukrem pudrem.

Przepis pochodzi ze strony: https://www.youtube.com/watch?v=uogQXvyXR3Y

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz