sobota, 28 listopada 2020

SURÓWKA Z CZERWONĄ KAPUSTĄ

 Składniki (na 5 porcji):

  • pół średniej główki czerwonej kapusty
  • marchewka
  • jabłko
  • 3-4 łyżki gęstego jogurtu
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • cukier (lub łyżka syropu klonowego)
  • sok z połowy cytryny
  • łyżka octu jabłkowego
Kapustę zetrzeć na szatkownicy. W miseczce wymieszać składniki na sos. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Jabłko or razu wymieszać z sosem, żeby nie ciemniało. Wymieszać składniki. Najlepiej smakuje jakiś czas po przyrządzeniu, kiedy wszystko się "przegryzie".

Oryginalny przepis pochodzi ze strony: 
https://www.obzarciuch.pl/2020/01/surowka-biskupa.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz