wtorek, 14 kwietnia 2020

JAJKA FASZEROWANE WIELKANOCNE

Składniki:

  • 10 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • majonez
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • masło klarowane
Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu przekroić ostrym nożem razem ze skorupką na pół. Delikatnie wyjąć połówki jajek ze skorupek, drobno posiekać lub utrzeć na tarce. Skorupki odłożyć na bok. Szczypiorek pokroić. Wymieszać jajka ze szczypiorkiem, solą i pieprzem oraz niedużą ilością majonezu (tyle, aby masa się zlepiła). Nadzienie nałożyć łyżeczką do skorupek. Jajka maczać w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym maśle klarowanym, do zrumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz