wtorek, 28 stycznia 2020

KOTLETY WIEPRZOWE Z MUSZTARDĄ I OCTEM BALSAMICZNYM

Składniki:

  • 4 kotlety wieprzowe bez kości
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1,5 łyżki musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól, pieprz
W misce wymieszać oliwę, musztardę, ocet balsamiczny, sól, pieprz i oregano. Kotlety przełożyć do naczynia, w którym będą się piec i dokładnie polać je marynatą ze wszystkich stron. Pozostawić w chłodnym miejscu na 2h, a najlepiej na całą noc. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni i włożyć do niego blaszkę z mięsem. Piec ok. godziny, można pod koniec przykryć folią aluminiową, żeby mięso nie przypiekło się za mocno. 

Przepis pochodzi ze strony:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz