piątek, 2 sierpnia 2019

ZAPIEKANKA Z RYBĄ I MAKARONEM

Składniki:

  • 500g filetów, np. z dorsza
  • 400g makaronu
  • cebula
  • jajko
  • pół dużego opakowania śmietany
  • 50g tartego żółtego sera
  • łyżka przyprawy do zup
  • sól, pieprz, olej
Makaron ugotować na półtwardo. Skropić 2 łyżkami oleju, wymieszać. Rybę pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oleju, dodać rybę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Poddusić. W naczyniu do zapiekania ułożyć warstwami makaron i rybę z cebulką. Śmietanę wymieszać z jajkiem i przyprawą do zup. Polać składniki w formie. Piec ok. 15-20 min w temp. 180st.

Przepis pochodzi z kalendarza ściennego na 2019rok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz