środa, 14 listopada 2018

CIASTECZKA Z CIECIERZYCĄ I CZEKOLADĄ

Składniki (na ok. 20 sztuk):

  • 180g-200g ciecierzycy z puszki lub gotowanej (odsączonej)
  • 60g masła orzechowego
  • 40ml mleka
  • 40g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka syropu klonowego (10g)
Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie zmiksować. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia formę wykładać porcje ciasta i formować ciasteczka. Piec w temp. 185 st przez ok 20 min, aż ciastka lekko zbrązowieją. 

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na energię". 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz