wtorek, 4 kwietnia 2017

CIASTECZKA CEBULOWE

Składniki:

  • 35 dag mąki pszennej + jeszcze trochę do podsypywania
  • 15 dag masła
  • jajko
  • 10 dag kremowego twarożku naturalnego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • pół łyżeczki kurkumy
  • szczypta pieprzu
  • 25 dag cebuli białej
Cebulę obrać i pokroić jak najdrobniej. Mąkę przesiać, dodać zimne masło, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Wymieszać. Następnie dodać jajko, serek oraz pokrojoną cebulę. Zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30min. Schłodzone ciasto podzielić na kilka mniejszych części. Podsypując mąką, rozwałkować ciasto i wyciąć z niego krążki lub dowolne inne kształty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec na zloty kolor, mniej więcej 12minut w piekarniku nagrzanym do 200st.

Oryginalny przepis pochodzi ze strony: http://polki.pl/przepisy/przekaski,ciasteczka-cebulowe-przepis-skladniki-i-przygotowanie,11620,przepis.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz