wtorek, 16 lutego 2016

SZASZŁYKI Z POLĘDWICZKI, CUKINII I PAPRYKI

Składniki na 4 szaszłyki:

  • polędwiczka wieprzowa (440g)
  • papryka
  • pół średniej cukinii
  • kilka ząbków czosnku
  • sól, pieprz, oliwa
  • majeranek, lubczyk, oregano
Polędwiczkę umyć, pokroić w kawałki szerokości 3cm. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cząstki wielkości mięsa. Cukinię obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. Z oliwy, wyciśniętego czosnku, soli, pieprzu oraz ziół sporządzić marynatę. Smarować nią mięso i warzywa i po kolei nadziewać na szpadki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30-40min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz