- opakowanie mrożonego szpinaku (450g)
- 6 kostek mrożonego rozdrobnionego jarmużu (niekoniecznie)
- 2 opakowania serka ricotta (250g)
- 100g sera pleśniowego
- 3 jajka
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- pół główki czosnku
- sól, pieprz
Na patelni podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak i jarmuż, poddusić, pod koniec dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy, przyprawić solą i pieprzem. Kiedy ser pleśniowy się rozpuści, dodać pokrojoną ricottę i jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Na dnie formy do pieczenia umieścić jeden płat ciasta francuskiego, wyłożyć nadzienie ze szpinakiem, przykryć drugim płatem (starannie skleić brzegi). Piec w piekarniku w temp. 180st przez ok. 30min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz