niedziela, 8 lutego 2015

Ryba po grecku

Składniki:

  • 900g ryby
  • 600g marchewki (3 części)
  • 400g cebuli (2 części)
  • 200g pietruszki (1 część)
  • 200g selera (1 część)
  • 1 por
  • duży słoiczek koncentratu pomidorowego
  • kilka ząbków czosnku
  • kilka liści laurowych
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz, oliwa

Cebulę pokroić, podsmażyć na oliwie, dodać startą drobno włoszczyznę, pokrojonego pora i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić i dusić do miękkości. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Rybę obtoczyć w ulubionych przyprawach do ryby i mące, usmażyć na patelni. Ułożyć w dużym naczyniu, przykryć sosem z włoszczyzny. Odstawić na 2h. Podawać z ziemniakami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz