poniedziałek, 15 stycznia 2024

BLOK CZEKOLADOWY

 


Składniki:

  • 400g mleka w proszku
  • 250g masła
  • pół szklanki wody
  • szklanka cukru (zastąpiłam erytrolem)
  • 5-6 łyżek kakao
  • min. pół paczki herbatników
  • garść żurawiny
  • 2-3 garście orzechów włoskich
Mleko z wodą i cukrem rozpuścić w garnku, dodać kakao, chwilę przestudzić. Wsypać mleko w proszku, dokładnie wymieszać (można mikserem), dodać połamane herbatniki, żurawinę i orzechy. Wymieszać, przełożyć do keksówki, wyłożonej folią spożywczą, wyrównać i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Oryginalny przepis pochodzi ze strony:
https://mojewypieki.com/przepis/blok-czekoladowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz