sobota, 5 października 2019

MAKARON Z MASCARPONE, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI

Składniki (na 5 porcji):

  • opakowanie makaronu 500g
  • 250g serca mascarpone
  • 1-2 cebule
  • 250g pieczarek
  • 2 filety z piersi kurczaka (można zastąpić indykiem)
  • olej, sól, pieprz
  • ulubiona przyprawa do drobiu (u mnie złocista)
  • natka pietruszki
Cebulę podsmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki. Podsmażyć obrane i posiekane pieczarki, przełożyć do miseczki. Kurczaka pokroić w kostkę na małe kawałki, posypać przyprawą do drobiu, dokładnie wymieszać, odstawić na chwilę, a następnie podsmażyć na patelni. Kiedy mięso będzie gotowe, dodać cebulę, pieczarki oraz serek mascarpone. Dusić na małym ogniu. Podawać z makaronem, posypane natką pietruszki.

Przepis pochodzi z opakowania serka mascarpone firmy Sottile Gusto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz