poniedziałek, 28 maja 2018

PIEROGI Z PIECZRKAMI, PAPRYKĄ I OSCYPKIEM

Składniki:

  • 3 opakowania ciasta francuskiego (ok. 1 kg)
  • 1 kg pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 170g tartego żółtego sera
  • 170g utartego oscypka
  • pęczek natki
  • pół dużego kubełka śmietany 12% lub 18%
  • łyżka musztardy
  • 1 jako
  • sól, pieprz, oliwa
Pieczarki drobno posiekać,  podsmażyć na oliwie, oddzielnie udusić pokrojoną cebulę, następnie dodać do niej pokrojoną drobno paprykę. Przestudzić, przełożyć do miski, wymieszać z pozostałymi składnikami. Z ciasta francuskiego wykrawać dużą szklanką koła, lepić pierogi, piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st do zrumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz