poniedziałek, 9 października 2017

MAKARON Z BROKUŁAMI, INDYKIEM I FETĄ

Składniki:

  • opakowanie ulubionego makaronu
  • 60 dag mięsa z indyka
  • średni brokuł
  • opakowanie sera feta (270g)
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka octu winnego jabłkowego
  • sól, pieprz, olej
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
Umyty brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odstawić do wystudzenia. Mięso indyka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju z ulubioną przyprawą do drobiu (np. "złocistą do kurczaka"). Ser feta pokroić w kostkę. Natkę i szczypiorek posiekać. W miseczce wymieszać jogurt z majonezem i octem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszać. Makaron wymieszać z fetą, mięsem i brokułem, polać sosem, ponownie wymieszać i posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.

Oryginalny przepis pochodzi ze strony: https://www.deon.pl/deon-cafe/kuchnia-przepisy-kulinarne/przekaski/art,29,sprobuj-obiad-z-brokulami.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz