poniedziałek, 24 kwietnia 2017

SAJGONKOWE WARIACJE

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • duża cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • pół papryki
  • marchewka
  • pół opakowania grzybów mung
  • pół opakowania makaronu ryżowego (100g)
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz
  • opakowanie płatów ryżowych do zawijania
Cebulę pokroić, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany drobno czosnek, marchewkę startą na dużych oczkach oraz pokrojoną paprykę. Grzyby i makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oddzielnej patelni podsmażyć mięso, wymieszać z warzywami, makaronem oraz grzybami. Dodać sos rybny i sojowy, sól i pieprz. Płaty ryżowe zanurzać pojedynczo w ciepłej wodzie, nałożyć łyżkę farszu i zawijać jak krokiety. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz