sobota, 11 stycznia 2014

PIECZONE PIEROGI Z PAPRYKĄ I OSCYPKIEM



Ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • pół szklanki mleka
  • 2 dag drożdży
  • jajko
  • sól


Farsz:
  • duża cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 duże papryki
  • oscypek (taki największy z tych walcowatych)
  • sól, pieprz, kurkuma
  • 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • ewentualnie koperek
Cebulę i paprykę pokroić drobno, poddusić na oliwie na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przecier i przyprawy, dusić do miękkości. Po zdjęciu patelni z ognia dodać utarty na tartce (drobne oczka) oscypek, dokładnie wymieszać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz