- 250g quinoa (komosy ryżowej)
- 2 cukinie
- 1-2 pory
- 1-2 cebule
- kilka ząbków czosnku
- 2-3 łyżeczki curry
- kawałek (1cm) imbiru
- sól (ewentualnie przyprawa typu vegeta), pieprz, oliwa
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, pora i czosnek, po chwili dodać obraną ze skóry i utartą na tarce o dużych oczkach cukinię, poddusić. Przyprawić solą, pieprzem i curry. W osobnym garnku ugotować komosę w proporcji 1:1,5, aż do całkowitego wchłonięcia się wody. Wymieszać z warzywami.
Oryginalny przepis pochodzi stąd: http://healthy-is-tasty.blogspot.com/2013/04/quinoa-curry.html
Oryginalny przepis pochodzi stąd: http://healthy-is-tasty.blogspot.com/2013/04/quinoa-curry.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz