środa, 22 stycznia 2025

MUFFINKI TWAROGOWO-KOKOSOWE

 


Składniki (na 16 foremek):

  • 200g twarogu
  • 200g mąki pszennej (u mnie orkiszowa typ 630)
  • 150 g cukru (połowę zastąpiłam erytrytolem)
  • 150g masła
  • 3 jajka
  • 7 łyżek wiórków kokosowych
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło roztopić i przestudzić, dodać cukier. Twaróg rozgnieść, dodać jajka, masło z cukrem, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Napełniać foremki prawie do końca. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 15-20 minut.

Przepis znaleziony na FB na grupie Frytkownica beztłuszczowa (autorka - Kristina Szulc).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz