Składniki (na dużą blachę trzeba wziąć x2):
- 200g twarogu
- 80g masła
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 200g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- nadzienie: 4 łyżki cukru + 4 łyżki wiórków kokosowych
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na cienki prostokąt. Na cieście równomiernie rozprowadzić po 2 łyżki cukru i 2 łyżki wiórków kokosowych. Zwinąć jak roladę. Ułożyć miejscem złączenia na spodzie, lekko docisnąć. Pokroić na mniej więcej jednakowe kawałki. Piec ok. 20 min w temp. 180 stopni. Można podawać posypane cukrem pudrem.
Przepis pochodzi ze strony: https://www.youtube.com/watch?v=uogQXvyXR3Y
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz