Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- pół puszki kukurydzy
- mała puszka ananasa w zalewie (4-5 plastrów)
- czerwona papryka
- 150-200g sera owczego (lub zwykłego żółtego sera, np. goudy)
- mała czerwona cebula
- 2 duże łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- posiekana zielenina (natka pietruszki, kolendry lub szczypiorek)
Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy (fasolę przepłukać) i przełożyć do miski. Ser pokroić w kostkę o boku 0,5 cm, paprykę pokroić na drobne kawałki. Cebulę drobno posiekać. Ananasa dobrze odcedzić z syropu i pokroić w kosteczkę. Dodać majonez, sól, pieprz i posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać. Podawać od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu.
Oryginalny przepis - Aleksandra Kocjan ("Kobieta i Życie" nr 110, marzec 2023)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz