- 1 litr mleka
- szklanka cukru
- kostka masła (200g)
- szklanka kaszy mannej (170g)
- 2 łyżki kakao
- cukier waniliowy
- wiórki kokosowe do posypania
- 2 opakowania herbatników
Polewa:
- pół kostki masła
- pół szklanki cukru pudru
- 2-3 łyżki kakao
- 2 łyżki gorącej wody
Mleko, masło i cukier zagotować. Następnie po trochu wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, wsypać kakao. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu, lekko uciskając, ułożyć warstwę herbatników. Polać polewą, posypać wiórkami kokosowymi.
Przepis pochodzi ze strony: http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2008/10/Ciasto-Stefania.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz