- 0,5 kg mięsa mielonego
- duża cebula
- kilka ząbków czosnku
- pół papryki
- marchewka
- pół opakowania grzybów mung
- pół opakowania makaronu ryżowego (100g)
- 2 łyżki sosu rybnego
- 3 łyżki sosu sojowego
- sól, pieprz
- opakowanie płatów ryżowych do zawijania
Cebulę pokroić, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany drobno czosnek, marchewkę startą na dużych oczkach oraz pokrojoną paprykę. Grzyby i makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oddzielnej patelni podsmażyć mięso, wymieszać z warzywami, makaronem oraz grzybami. Dodać sos rybny i sojowy, sól i pieprz. Płaty ryżowe zanurzać pojedynczo w ciepłej wodzie, nałożyć łyżkę farszu i zawijać jak krokiety. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz