Składniki:
- 1,5kg - 2 kg karkówki
- 1 kg cebuli dymki
- 1 duża cebula
- 8 kulek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- laska cynamonu
- duży słoiczek przecieru pomidorowego (200g)
- 1 pomarańcza
- 170ml oliwy z oliwek
- szklanka wina czerwonego
- sól, pieprz
Oliwę podgrzać na patelni. Karkówkę pokroić w niedużą kostkę i podsmażyć na brązowo.
Dolać wino i dusić pod przykryciem, aż alkohol wyparuje. Następnie dołożyć przecier, przyprawy, sok z pomarańczy. W kolejnym kroku dodać dymki w całości i posiekaną dużą cebulę. Gotować 15-20 min lub do zgęstnienia sosu.
Przepis pochodzi ze strony: https://olanea.pl/archiwa/886
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz