Składniki:
- 250g (w oryginale 360g) wędliny drobiowej
- puszka kukurydzy
- słoiczek selera konserwowego
- 4 jajka
- spory kawałek pora (biała część) - ok. 15cm
- 2 plastry ananasa (w oryginale puszka ananasa)
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- ewentualnie 120g tartego żółtego sera
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę i seler odsączyć z zalewy. Ananasa obrać ze skóry, wykroić środek, pokroić w kosteczkę. Pora przekroić na pół, posiekać w paseczki, przelać wrzątkiem, odcedzić. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, dodać majonez i ponownie wymieszać.
Przepis pochodzi ze strony:
https://kulinarneprzeboje.pl/salatka-krolewska-hit-swieta-impreze/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz