- opakowanie makaronu 500g
- 250g serca mascarpone
- 1-2 cebule
- 250g pieczarek
- 2 filety z piersi kurczaka (można zastąpić indykiem)
- olej, sól, pieprz
- ulubiona przyprawa do drobiu (u mnie złocista)
- natka pietruszki
Cebulę podsmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki. Podsmażyć obrane i posiekane pieczarki, przełożyć do miseczki. Kurczaka pokroić w kostkę na małe kawałki, posypać przyprawą do drobiu, dokładnie wymieszać, odstawić na chwilę, a następnie podsmażyć na patelni. Kiedy mięso będzie gotowe, dodać cebulę, pieczarki oraz serek mascarpone. Dusić na małym ogniu. Podawać z makaronem, posypane natką pietruszki.
Przepis pochodzi z opakowania serka mascarpone firmy Sottile Gusto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz