Składniki:
- 700g tartej cukinii
- 2-3 marchewki (ok. 150g)
- 4 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 3/4 szklanki kaszy mannej
- 2 średnie cebule
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- łyżeczka curry
- łyżeczka sproszkowanej papryki (u mnie wędzonej)
- świeży koperek
Cukinię w razie potrzeby oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski, posolić, odstawić na ok. 15 min, po tym czasie odcisnąć sok. Cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć na patelni, dodać do cukinii wraz z tartą marchewką. Dodać pozostałe składniki - jajka, olej, kaszę manną oraz przyprawy. Keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć masę. Piec w piekarniku ok. 1h w temp. 180st. Po upieczeniu zostawić w formie do całkowitego wystudzenia.
Przepis pochodzi ze strony https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/search/label/pasty%20i%20pasztety
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz