Składniki:
- 600g mielonej wołowiny
- 2 cebule
- kilka ząbków czosnku
- opakowanie przyprawy Kotanyi "Cepavcici" (sól, cebula, czosnek, papryka, kminek, pieprz, pieprz cayenne, majeranek, pietruszka)
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy do smażenia
Musztarda cebulowa:
- 2 cebule
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- pieprz cayenne
Mięso wymieszać w pozostałymi składnikami, odstawić na 10 min, doprawić do smaku i uformować małe Cevapcici. Usmażyć na patelni na oliwie lub na grillu (ja upiekłam w piekarniku, nadziane na patyczki do szaszłyków).
Na sos zblendować pokrojoną cebulę w osolonej wodzie, odsączyć, wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku.
Oryginalny przepis pochodzi z opakowania przyprawy Kotanyi "Cevapcici"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz