niedziela, 18 sierpnia 2024

CEVAPCICI

 


Składniki:

  • 600g mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • kilka ząbków czosnku
  • opakowanie przyprawy Kotanyi "Cepavcici" (sól, cebula, czosnek, papryka, kminek, pieprz, pieprz cayenne, majeranek, pietruszka)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
Musztarda cebulowa:
  • 2 cebule
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz cayenne
Mięso wymieszać w pozostałymi składnikami, odstawić na 10 min, doprawić do smaku i uformować małe Cevapcici. Usmażyć na patelni na oliwie lub na grillu (ja upiekłam w piekarniku, nadziane na patyczki do szaszłyków).

Na sos zblendować pokrojoną cebulę w osolonej wodzie, odsączyć, wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku.

Oryginalny przepis pochodzi z opakowania przyprawy Kotanyi "Cevapcici"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz