Składniki:
- 500g serka wiejskiego
- 150g płatków owsianych
- 150g otrębów owsianych (lub innych otrębów czy płatków)
- 3 jajka
- 30g siemienia lnianego
- 30g orzechów włoskich lub laskowych posiekanych
- 40g nasion słonecznika
- kopiasta łyżka pestek dyni
- 1 łyżka nasion sezamu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka miodu
Serek wiejski wymieszać z jajkami, dodać resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać (krótko). Przełożyć do formy. Wyrównać ciasto, lekko skropić wodą, posypać otrębami lub płatkami owsianymi. Piec 50 minut w 180 stopniach.
Przepis znaleziony na Facebooku (Sałatki na każdą okazję, Anna Meyer)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz