- 200g mąki jaglanej
- 50g mąki pszennej
- 2 jajka
- 125 ml mleka / jogurtu / kefiru / maślanki
- 140g cukru
- 100g miękkiego masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka kropel naturalnego ekstraktu z wanilii
- truskawki (ok. 250g)
Kruszonka:
- 45g mąki
- 30g cukru
- 30g zimnego masła
Składniki na muffinki dokładnie zmiskować. Składniki na kruszonkę zagnieść, wstawić do lodówki. Truskawki oczyścić, większe pokroić na kawałki. Ciasto nakładać łyżką do foremek na muffinki - łyżka ciasta, kilka kawałków truskawek, łyżka ciasta. Posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika ok. 25 min.
Oryginalny przepis pochodzi ze strony:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz