sobota, 6 czerwca 2020

PIERSI KURCZAKA Z BOCZNIAKAMI W ŚMIETANIE

Składniki:

  • 2 duże podwójne piersi kurczaka (1,7 kg)
  • 3-4 cebule
  • 500g boczniaków
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 500ml śmietany 30%
Boczniaki drobno pokroić, przesmażyć na maśle klarowanym, przełożyć do miski. Na tej samej patelni na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę. Piers kurczaka pokroić w paski, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem, dodać cebulę i boczniaki. Całość zalać śmietaną i dusić pod przykryciem 10-15min. Pod koniec dodać szczyptę ziół prowansalskich. 

Oryginalny przepis pochodzi ze strony: http://mojepasjekrakow.blogspot.com/search/label/DRÓB

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz