Składniki:
- 700g zmielonego mięsa z indyka lub kurczaka
- 300g żółtego sera
- kajzerka, namoczona z mleku lub wodzie
- 2 żółtka (u mnie 2 jajka)
- 2 cebule, przesmażone na maśle
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierowania
- masło klarowane do smażenia
Cebulę posiekać, podsmażyć. W misce połączyć mielone mięso drobiowe ze startym na drobnych oczkach żółtym serem. Dodać żółtka, przyprawy, kajzerkę oraz przesmażoną cebulkę. Dokładnie wymieszać. Zwilżoną dłonią formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na maśle klarowanym.
Przepis pochodzi ze strony:
https://walijskiepichcenie.blogspot.com/2021/02/kotlety-lwowskie.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz