Składniki:
Biszkopt:
- 5-6 jajek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
Krem do przełożenia:
- 500g serka mascarpone
- 200ml śmietany 36%
- 400g masy kajmakowej
- 2 dojrzałe
- Krem na wierzch i na boki:
- 250g serka mascarpone
- 200ml śmietany 36%
- 2 łyżki cukru pudru
Potrzebne też będą 2 grapefruity do nasączenia blatów biszkoptu.
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać pojedynczo żółtka. Wsypać po trochu przesiane przez sitko mąki, mieszając mikserem na małych obrotach. Ważne - wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz