Składniki:
- duża cebula
- 2 marchewki
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 250g pęczaku
- kostka drobiowa lub wywar z kurczaka
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sok z 1 cytryny
- 150-200g mrożonego groszku
- 400g mięsa z indyka
- 50g rukoli
Na dużej patelni podsmażyć cebulę, po chwili dodać marchewkę (startą na grubych oczkach), czosnek i seler. Poddusić 10 min, następnie dodać pokrojone w drobną kostkę mięso. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 min. W osobnym garnku ugotować w wywarze z kurczaka pęczak (lub w zalanej wrzątkiem kostce rosołowej). Dodać do warzyw mrożony groszek, gotować na malym ogniu pod przykryciem jeszcze 4-5 min, dodać kaszę i na koniec sok z cytryny. Po zdjęciu z patelni dodać pokrojoną rukolę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz